Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

10.06.2020

Кредитний рейтинг Коломийській міській об’єднаній територіальній громаді визначено на рівні uaBBB

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу Коломийській міській об’єднаній територіальній громаді на рівні uaВВВ. Прогноз рейтингу – стабільний. Рівень інвестиційної привабливості Коломийській міській об’єднаній територіальній громаді було визначено на рівні uaINV4+ (високий рівень).

Кредитний рейтинг ґрунтується на результатах аналізу економічних та фінансових показників за 2016-2019 роки та очікуваних даних за 2020 рік в цілому, даних щодо демографічної ситуації, стану ринку праці, інформації відносно боргових зобов’язань міської ради, наявної в розпорядженні комунальної власності та перспективних планів на майбутнє.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільний прогнозвказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Об’єкт рейтингування з рівнем рейтингу uaINV4 характеризується високим рівнем привабливості для здійснення інвестицій порівняно з іншими об’єктами рейтингування. Знак «+» позначає проміжну категорію рівня відносно основних категорій рівня.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • покращення рівня бюджетної забезпеченості громади: співвідношення обсягу доходів бюджету громади в розрахунку на одного мешканця до середнього показника по місцевих бюджетах у цілому (без урахування трансфертів) за результатами виконання бюджету у 2019 році становило 82,1% (75,7% у 2018 році);
  • зростання обсягу доходної частини бюджету (без урахування трансфертів) протягом 2016- 2019 рр.;
  • низький рівень прямого боргу міської ради та помірний рівень консолідованого боргового навантаження бюджету громади;
  • високий рівень прозорості діяльності міської влади та здійснення заходів щодо покращення інвестиційного клімату й надання якісних послуг суб’єктам підприємництва та мешканцям громади.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • нижчий (на 21,2% у 2019 році) за середній по країні рівень середньомісячної заробітної плати за умов залежності доходної частини бюджету громади від надходжень податку з доходів фізичних осіб (питома вага цього джерела в доходах загального фонду бюджету громади без урахування трансфертів становила 67,4%);
  • висока потреба в залученні додаткового фінансування, в тому числі на відновлення об’єктів міської інфраструктури та житлово-комунального господарства;
  • погіршення макроекономічної ситуації внаслідок обмеження економічної діяльності через запровадження карантину для запобігання поширенню коронавірусного захворювання COVID-19 та вплив негативних чинників на фінансовий ринок, економіку країни в цілому та соціально-економічний розвиток окремих громад, стан державних та місцевих фінансів.

Повну історію рейтингів Коломийської міської ОТГ можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&PCapital IQ та TRData.

Для отримання докладнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@mail.credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути