Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Інвест-Будресурс» підтверджено на рівні uaBBВ+

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Інвест-Будресурс» підтверджено на рівні uaBBВ+

10.09.2020

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних цільових незабезпечених облігацій (серій С, D, E) на загальну суму 310,7 млн. грн. ТОВ «Інвест-Будресурс» (м. Київ) на рівні uaBBВ+. Прогноз рейтингу - стабільний.

Основним напрямом діяльності компанії є організація будівництва житлової та комерційної нерухомості, а також здійснення операцій з нерухомим майном. На сьогодні компанія як замовник реалізує проект будівництва житлового комплексу та житлових будівель спеціального призначення по вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва.

Для проведення процедури оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «Інвест-Будресурс» за ІІ квартал та І півріччя 2020 року в цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингової процедури.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • збільшення обсягу здійснених фінансових інвестицій у реалізацію проекту будівництва житлового будинку №2 з вбудованими нежитловими приміщеннями, який входить до складу житлового комплексу та житлових будівель спеціального призначення по вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва на33,2 млн. грн. (за ІІ квартал 2020 року), приміщення в якому мають бути передані за випуском цільових облігацій серій C;
  • досвід реалізації будівельних проектів та погашення цільових облігацій шляхом передачі об’єктів нерухомості їх власникам;
  • участь у проекті ТОВ «Будівельна компанія «ДЕВЕНСТРОЙ», який має досвід виконання комплексних будівельно-монтажних робіт, пов’язаних з будівництвом житлової нерухомості.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • збиткова діяльність підприємств протягом останніх років;
  • низький рівень прозорості системи державного регулювання будівельної галузі, нестабільний попит з боку населення, а також повільні темпи відновлення ринку нерухомості України.

Повну історію рейтингів ТОВ «Інвест-Будресурс» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов
тел.: (044) 490-25-50, (050) 490-25-55
AChernorotov@credit-rating.com.ua