Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

07.10.2020

Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу АТ «МІБ» на рівні uaВВВ+. Прогноз рейтингу - стабільний.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність АТ «МІБ» за 2018–2019 рр. та І півріччя поточного року, а також внутрішню інформацію, надану Банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBВ характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію (рівень) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • нарощення обсягу статутного капіталу;
  • суттєвий обсяг коштів, залучених від пов’язаних сторін;
  • диверсифікація коштів суб’єктів господарювання за видами економічної діяльності;
  • диверсифікація джерел доходів;
  • висока ефективність діяльності.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • схильність банку до валютного та кредитного ризиків, що може негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію;
  • вагомий обсяг коштів на поточних рахунках клієнтів на тлі концентрації ресурсної бази за основними кредиторами, що підвищує чутливість до ризику ліквідності;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока та нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Повну історію рейтингів АТ «МІБ» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.


Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Галина Винник
тел.: (044) 490-25-50, (050) 490-25-55
GVinnik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути