Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА

Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА

28.03.2022

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження на рівні uaAАA довгострокового кредитного рейтингу АТ«БАНК АВАНГАРД» та довгострокових кредитних рейтингів відсоткових іменних незабезпечених облігацій серії А на суму 100,0 млн. грн., серії В на суму 100,0 млн. грн. АТ«БАНК АВАНГАРД». Рейтинги знаходяться у Контрольному списку. Прогноз рейтингів - негативний.

Для проведення процедури оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність АТ «БАНК АВАНГАРД» за 2020–2021 рр., а також внутрішню інформацію, надану Банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaААА характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Внесення рейтингу до Контрольного списку означає, що агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв’язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:

Фактори, що обмежують рівень кредитних рейтингів:

  • активні військові дії на території України, що негативно впливають на економічний стан країни та її фінансову стабільність, і як наслідок, з високою вірогідністю можуть призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Повну історію рейтингів АТ«БАНК АВАНГАРД» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено на інтернет-сайті www.credit-rating.ua, а також в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:

Профільний аналітичний відділ, Галина Винник,