Головна »  Про рейтингування »  Призначення »  Рівень інвестиційної привабливості

Рівень інвестиційної привабливості

Рівень інвестиційної привабливості міста - це думка рейтингового агентства стосовно привабливості міста з точки зору вкладення інвестицій у порівнянні з іншими об’єктами інвестування. Цей продукт дає можливість потенційному інвестору оцінити сприятливість інвестиційного клімату у порівнянні з іншими інвестиційними об’єктами.

Рейтингове агентство визначає рівень інвестиційної привабливості шляхом аналізу складових, що відображають умови, в яких відбувається діяльність інвесторів, а саме: інвестиційного потенціалу та інвестиційного ризику.

Крім рівня інвестиційної привабливості агентство розробляє інвестиційний паспорт міста, в якому викладено інформацію щодо соціально-економічного розвитку міста, основних напрямків діяльності міської влади, особливостей регулювання інвестиційної діяльності в місті, регулювання земельних відносин та відносин щодо надання у користування об’єктів комунальної власності. В інвестиційному паспорті може бути наведено перелік інвестиційних проектів міста та наявних вільних виробничих площ.

Рівень інвестиційної привабливості міста використовується з метою подальшого пожвавлення економічної активності у місті та сприяння подальшої прозорості міста для інвесторів. Адже кредитори та інвестори можуть належним чином управляти ризиками та оцінювати ризики, коли вони спираються на результати об'єктивного аналізу, а не на зв'язки, репутаційну оцінку чи інші міркування.

Шкала рівнів інвестиційної привабливості

Рівень інвестиційної привабливості міста Івано-Франківськ

Інвестиційний паспорт міста Івано-Франківськ