Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

13.11.2008

Вплив фінансової кризи на невеликі банки є відкладеним

Вплив світової фінансової кризи негативно позначається на діяльності всієї банківської системи, але для невеликих банків він є відкладеним. Низька сегментація клієнтської бази і лояльність окремих клієнтів більшості дрібних банків, кошти котрих часто формують більше половини їх зобов`язань і, як правило, розміщені в кредити невеликому колу компаній, знижує поточні ризики, котрі можуть збільшитися при посиленні кризи в реальному секторі економіки.

На  думку провідного фінансового аналітика рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" Віктора Шулика, найближчим часом ключовою проблемою для невеликих банківських установ може виявитися погіршення якості доходних активів у результаті зниження платоспроможності позичальників в окремих галузях економіки.

Детальний аналіз діяльності банківських установ за III квартал 2008 р. (російська версія)

Рейтингове агентство надає послуги з визначення і оновлення кредитних рейтингів 73 українським банкам. Більшість рейтингів мають інвестиційний рівень і стабільний прогноз розвитку. Станом на 27.10.2008 р. рейтингове агентство підтримує в актуальному стані 67 кредитних рейтингів банківських установ і 50 рейтингів їх боргових зобов`язань. Із загальної кількості рейтингів 82% перебуває в інвестиційному спектрі шкали.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Віктор Шулик, тел.: (044) 490-25-50
VShulik@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути