Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

14.05.2010

«Кредит-Рейтинг»: заборона залучення коштів до отримання права на будівництво не вплине на ризики в будівництві

Агентство "Кредит-Рейтинг" відзначає, що введення заборони на залучення коштів у будівельну сферу до моменту отримання всіх необхідних дозвільних документів на ведення будівельних робіт, не приведе до істотного зниження ризиків інвестування в дану галузь, оскільки закріплює вимоги, раніше висунуті ДКЦПФР.

Верховною Радою 11.05.2010 був прийнятий законопроект №2464 "Про внесення змін у деякі закони щодо вдосконалення державного регулювання в сфері будівництва житла" у частині заборони фінансовим установам, які виступають управителями фондів фінансування будівництва житла залучати кошти для інвестування будівництва об'єкта до моменту одержання всіх необхідних дозвільних документів на ведення будівельних робіт. Однак, ще наприкінці грудня 2007 року Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку України внесла зміни до Положення про порядок випуску облігацій (№2371 від 27.12.2007 р.) стосовно обов’язкової наявності всієї земельної й дозвільної будівельної документації в емітента при реєстрації випуску цільових облігацій. Тим самим вже тоді було застосовано більш жорсткий механізм залучення ресурсів для фінансування первинного житлового будівництва.

Для довідки. Більш ніж 380 випусків цільових облігацій (або 85% від загального обсягу випусків цільових облігацій) обсягом близько 30 млрд. грн. були оцінені агентством "Кредит-Рейтинг" як цінні папери спекулятивного рівня. Для більшості таких емітентів був характерний набір ризиків, реалізація яких в умовах кризи привела до невиконання або затримок виконання зобов'язань.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1083 кредитних рейтинга. Станом на 01.05.2010 р. рейтинг-лист агентства включає 638 кредитних рейтингів: 493 у корпоративному, 98 у фінансовому та 47 у муніципальному секторах.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути