Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

18.03.2010

Приватизація рекапітализованих банків у нинішніх умовах дозволить повернути тільки частину вкладених бюджетних коштів

Агентство «Кредит-Рейтинг» вважає, що в разі приватизації найближчим часом банківських установ - Укргазбанка, Родовід Банку та банку "Київ", які були раніше рекапіталізовані державою на суму більше ніж 9 млрд. грн., бюджет може навіть не повернути раніше інвестованих коштів, оскільки в економічних умовах, що склалися, їх продаж, ймовірно, відбуватиметьсязі значним дисконтом. При цьому сам процес пошуку інвестора для таких банків може виявитися досить складним внаслідок низького попиту на фінансовому ринку, а також значного ризику, пов'язаного із якістю активів цих установ. Як було раніше заявлено, на базі рекапіталізованих банків планувалася реалізація різних державних програм.

На думку начальника відділу рейтингів фінансових організаційагентства «Кредит-Рейтинг» Андрія Коноплястого, фінансовий стан вказаних банків залишається складним через істотне погіршення якості їх активів і низьку довіру контрагентів. Вихід із складу акціонерів держави на нинішньому етапі може призвести лише до подальшого зниження рівня довіри і понизити конкурентні переваги цих банків (у частині доступу до рефінансування НБУ і залучення на обслуговування державних підприємств).

Оскільки на даний момент наміри про приватизацію банків не мають документального підтвердження, а сама приватизація банківських установ вимагає дотримання низки регуляторних вимог, рейтингове агентство не планує переглядати рейтинги вказаних установ до остаточного з'ясування перспектив приватизації.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1081 кредитний рейтинг. Станом на 01.03.2010 р. рейтинг-лист агентства включає 662 кредитних рейтинга: 508 у корпоративному, 105 у фінансовому і 49 у муніципальному секторах. Протягом лютого агентство визначило 8 кредитних рейтингів, поновило 19 кредитних рейтингів, призупинило 5 і відкликало 15 кредитних рейтингів.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути