Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

25.04.2008

Новий закон про обов`язкове медичне страхування може негативно вплинути на розвиток розгалуженої системи приватних клінік

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" вважає, що процес створення страховими компаніями розгалуженої системи приватних клінік може бути призупинений, у разі якщо проект Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне медичне страхування" (реєстр. 1040) набере чинності в існуючій редакції.

У березні 2008 року Комітет з питань соціальної політики та праці Верховної Ради України розглянув та запропонував прийняти за основу проект Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне медичне страхування", який був зареєстрований наприкінці 2007 року. Відповідно до цього документа пропонується перетворити Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Фонд державного соціального медичного страхування України, з передачею йому функцій страховика, тобто визначити як базову установу з надання послуг.

Зазначене може призвести до фактичної монополізації відповідного сегмента страхового ринку і створити ситуацію, коли страховики можуть взагалі позбутися значної частини доходів від медичного страхування як обов`язкового, так і добровільного. "Розгляд зазначеного вище проекту закону є стримуючим фактором щодо розвитку  ринку приватних медичних послуг, оскільки плани учасників страхового ринку зі створення розгалуженої системи приватних клінік можуть бути призупинені через ризик відсутності попиту на них, з огляду на новостворений Фонд державного соціального медичного страхування України", - вважає провідний фінансовий аналітик рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" Тетяна Гулик.

На сьогодні низка страхових компаній, відкриваючі власні медичні заклади, забезпечують нерозривність процесу від моменту реалізації полісів обов`язкового медичного страхування до надання відповідної медичної послуги. Власні медичні заклади вже відкрили СК "Добробут" (Медичний центр "Добробут"), Українська страхова група (є співучасником медичної клініки "Дія"), страхова група "ТАС" (співпрацює з "ТАС-клініка сімейної медицини"), а також інші.

Довідка "Кредит-Рейтинг"
У сфері надання приватних медичних послуг рейтинговим агентством визначено кредитний рейтинг випуску іменних процентних облігацій ТОВ "Медичний центр "Добробут" (рейтинг uaB випуску облігацій серії А на суму 10 млн. грн. за національною рейтинговою шкалою з прогнозом "стабільний").

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації і комунікації, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути