Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

30.07.2008

Ефективність діяльності банківських установ знижується

Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" відмічає зниження ефективності діяльності  банківських установ: тільки за І квартал 2008 р. коефіцієнт ефективності діяльності знизився на 17 п.п. порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Головна причина випереджальне зростання відсоткових витрат над доходами, що багато в чому пов'язане зі збільшенням вартості ресурсів. Для того щоб знизити вплив цього фактора й поліпшити результат діяльності, низка банків були змушені скоротити витрати, що не пов'язані зі здійсненням основної діяльності, скоригувати плани територіального розширення мережі та відкласти екстенсивний розвиток на більш пізній період.

На думку провідного фінансового аналітика "Кредит-Рейтинг" Віктора Шулика, подальший розвиток банківських установ протягом року залежить від загальної економічної ситуації у країні та дій регулятора. Як і раніше, рейтингове агентство очікує зниження ефективності основної діяльності із наступним уповільненням темпів росту кредитних портфелів, підвищенням вартості ресурсів і збільшенням проблемної заборгованості.

Аналіз проводився серед 70 банківських установ, що мають кредитний рейтинг. Докладніший аналіз діяльності банківських установ за І квартал 2008 р. у межах щоквартального моніторингу опублікований на сайті агентства "Кредит-Рейтинг" (credіt-ratіng.com.ua) у розділі "Публікації".

Довідково: коефіцієнт ефективності діяльності показує рівень покриття загальноадміністративних витрат операційним прибутком; використовується для визначення рівня окупності адміністративних витрат за рахунок умовно-постійних доходів від основної діяльності та можливості банків збільшувати витрати на розвиток.

Рейтингове агентство станом на 24.07.2008 р. підтримує 65 кредитних рейтингів банківських установ і 48 рейтингів їхніх боргових зобов'язань. Із загальної кількості рейтингів 86% перебуває в інвестиційному спектрі шкали. Протягом 1 кварталу 2008 р. рейтинговим агентством було підвищено 2 рейтинги, знижено 2 рейтинги, змінено прогнози 10 рейтингів.

Детальний аналіз діяльності банківських установ за І квартал 2008 р.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Віктор Шулик, тел.: (044) 490-25-50
VShulik@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути