Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

07.11.2008

Світова фінансова криза негативно вплине на кредитоспроможність підприємств АПК України

На погляд рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг", світова фінансова криза негативно позначиться на платоспроможності підприємств агропромислового комплексу України.

Діяльність підприємств агропромислового комплексу характеризується сезонністю, що позначається на неритмічному надходженні виторгу від реалізованої продукції. Дефіцит оборотних коштів, що виникає внаслідок впливу фактору сезонності, як правило, компенсується за рахунок короткострокових позик. Рейтингове агентство вважає, що в умовах ускладнення доступу до фінансових ресурсів, а також різкого зниження цін на деякі види продукції АПК у низці підприємств виникнуть проблеми з ліквідністю.

Продовження спеціального режиму оподатковування в сфері сільського господарства відповідно до Закону України 639-VІ від 31.10.2008 р. є недостатнім для збереження стійкості сільськогосподарських компаній в умовах кризових явищ у вітчизняній економіці. Зокрема, на погляд начальника сектора рейтингів підприємств АПК Васіної Катерини, доцільно було б розробити й впровадити механізми захисту сільгоспвиробника у зв`язку з різким падінням цін на деякі види сільськогосподарських культур і продукцію їхньої переробки на тлі зниження купівельної спроможності населення.

Беручи до уваги викладене вище, рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" не виключає можливості зниження кредитних рейтингів або прогнозів за рейтингами підприємств АПК із урахуванням їх чутливості до негативних змін на ринку, а також ризику рефінансування зобов`язань в умовах погіршення ситуації на фінансовому ринку.

Агентство "Кредит-Рейтинг" працює на українському ринку з 2001 року й спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство визначило 949 рейтингів, у тому числі 729 українським компаніям (у їхньому числі 29 підприємств агропромислового комплексу України), 163 фінансовим установам і 56 містам та їхнім борговим інструментам, а також 1 рейтинг корпоративного управління.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Катерина Васіна, тел.: (044) 490-25-50
EVasina@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути