Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

12.01.2011

Економічні підсумки за листопад-грудень 2010 року

Сьогодні агентство «Кредит-Рейтинг» опублікувало щомісячний огляд економічного розвитку України за листопад-грудень 2010 р. В огляді дана оцінка стану реального та фінансового секторів економіки, зовнішнього сектору, бюджетної сфери та державної боргової політики.

Динаміка розвитку реального сектору економіки в листопаді 2010року була, в цілому, позитивною, хоча темпи росту деяких базових галузей сповільнилися. Це було обумовлено збереженням несприятливої для українських експортерів кон'юнктури на світових сировинних ринках та послабленням зовнішнього попиту на продукцію вітчизняного експорту. Найбільш високі темпи росту були зафіксовані в січні-листопаді 2010 року в таких базових видах економічної діяльності як оброблювальна промисловість та роздрібна торгівля (13% і 6,8%, відповідно). Значний внесок у збільшення обсягів виробництва продукції оброблювальної промисловості робить машинобудування, що обумовлюється збереженням досить високого зовнішнього інвестиційного попиту на продукцію вітчизняного транспортного машинобудування. При цьому обмежений рівень фінансування з боку банківського сектору стримує відновлення реального сектору економіки.

Не дивлячись на деяке пожвавлення активності в будівництві, що переважно пов'язане з державним фінансуванням будівельних робіт, у тому числі і в рамках підготовки до ЄВРО 2012, будівельна галузь дуже повільно долає наслідки фінансово-економічної кризи. Так, не дивлячись на дуже низьку порівняльну базу 2009 року, індекс виконаних будівельних робіт склав за підсумками січня-листопада 2010 року 91,8%.

Традиційне передноворічне збільшення споживчого попиту, що супроводжується збільшенням реальних доходів населення, позитивно вплинуло на динаміку виробництва продукції харчової промисловості, а також на розвиток роздрібної торгівлі. Тенденція до збільшення споживчої активності збереглася і в грудні 2010 року.

Прийняття 23грудня 2010року Закону «Про Державний бюджет України на 2011рік», дозволить своєчасно сформувати бюджети органів місцевого самоврядування, а також вирішити завдання забезпечення фінансування основних державних бюджетних програм в перших місяцях 2011року. Не дивлячись на те, що основні макроекономічні показники, згідно яким розроблялися планові бюджетні параметри на 2011 рік, є досить реалістичними, рейтингове агентство вважає, що в поточному році збережуться труднощі з наповненням прибуткової частини державного бюджету внаслідок скорочення ставок за окремими бюджетообразуючими податками після набуття чинності Податкового кодексу України. При цьому зниження ліквідності бюджетної системи на початку 2011 року у зв'язку з недовиконанням прибуткової частини держбюджету, може вплинути на своєчасність фінансування витратної частини державного і місцевих бюджетів в поточному році.

Огляд економічного розвитку України за листопад-грудень 2010 р.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1128 кредитних рейтингів. У листопаді-грудні агентство визначило 12 рейтингів, оновило 234 рейтинги, призупинило 14 і відкликало 13 рейтингів. Станом на 01.01.2011 г. рейтинг-лист агентства включає 615кредитних рейтингів: 452 у корпоративному, 111 у фінансовому та 52 у муніципальному секторах.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua 
Департамент рейтингових досліджень, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
ESamoylova@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути