Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

26.01.2011

«Кредит-Рейтинг» прогнозує пожвавлення ринку облігацій в 2011 році

Агентство «Кредит-Рейтинг» вважає, що в 2011 році варто чекати відновлення повноцінного ринку публічних запозичень. На відміну від попередніх 2-х років, активними учасниками внутрішнього ринку облігаційних позик будуть не лише великі державні підприємства та Уряд, але також інші вітчизняні позичальники. Про свої плани випустити в першій половині поточного року облігації на загальну суму більше 3,3 млрд.грн. вже заявили деякі компанії недержавного сектору.

Позитивні тенденції відновлення облігаційного ринку України намітилися і закріпилися впродовж 2010 року. В період відновлення інвестиційної активності в умовах пожвавлення світової та національної економік найбільш активним позичальником виступала держава. В 2010 році Уряд розмістив на внутрішньому ринку облігацій на суму близько 70 млрд.грн., що склало більше 92% сукупного обсягу облігаційного ринку. Основними чинниками, які стримували розвиток ринку корпоративних облігацій, були невисока кредитна активність фінансового сектору, обумовлена консервативною кредитною політикою, а також дефіцит довіри до емітентів приватного сектору після черги дефолтів кризисного періоду.

Проте, істотне зниження прибутковості держпаперів в кінці минулого року на тлі зростання ліквідності банківської системи створили передумови для відновлення інтересу з боку інвесторів до корпоративних цінних паперів. Враховуючи високий попит на кредитні ресурси, сформований з боку потенційних вітчизняних позичальників, агентство «Кредит-Рейтинг» прогнозує в поточному році повернення на ринок публічних запозичень емітентів, які успішно пережили кризу, зберегли позитивну кредитну історію і здатні підтвердити достатній рівень кредитоспроможності.

На етапі відновлення облігаційного ринку особливого значення набуває якісна оцінка ризиків інвесторами, при цьому найбільш ефективним є використання кредитних рейтингів облігацій від незалежних рейтингових агентств, оцінки яких пройшли перевірку кризою. Агентство «Кредит-Рейтинг» звертає увагу на істотне зростання інтересу емітентів до послуг з рейтингової оцінки облігаційних позик, яка заснована не на регуляторних вимогах до отримання рейтингів, а на необхідності побудови комунікацій з інвесторами в облігації. Активне використання кредитних рейтингів від авторитетних рейтингових агентств дозволить інвесторам мінімізувати кредитні ризики, а кредитоспроможним емітентам – відновити довіру до своїх боргових зобов'язань.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1128 кредитних рейтингів, в тому числі 866 рейтингів облігаційним випускам. Сукупний обсяг емісій облігацій, які отримали кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг», складає 71,6млрд.грн.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua 
Департамент рейтингових досліджень, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
ESamoylova@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути