Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

22.11.2013

Макропоказники жовтня залишають усе менше шансів для української економіки вийти хоча б на мінімальне зростання

Аналітики агентства «Кредит-рейтинг» зберігають свій прогноз динаміки ВВП на рівні - 0,5% р/р в 2013 році, проте не виключають більш песимістичних результатів на кінець року.

У жовтні промислове виробництво скоротилося на 4.9% р/р (проти 5.6% р/р у вересні 2013), таким чином залишивши темпи падіння промисловості з початку року на рівні 5.2% р/р. В жовтні усі ключові галузі промисловості демонстрували падіння за винятком електроенергії, газу, пари і промислового повітря, зростання якого прискорилося до 8,9% р/р проти 3,6% у вересні, чому сприяла аномально холодна погода на початку місяця. Так, в жовтні місяці металургія скоротилася на 8,0% р/р (-5,9% за 10М13), машинобудування на 14,3% р/р (- 13,6% за 10М13), хімічна промисловість на 18,9% р/р (-19,4% за 10М13). Інші сектори економіки також продовжували демонструвати негативну динаміку: будівництво скоротилося на 16,3% р/р, транспортні перевезення на 3,1% р/р, зростання роздрібного товарообігу сповільнилося до 5,8% з 6,2% в попередньому місяці.

"Жовтневі макроекономічні показники свідчать про те, що українська економіка продовжує занурюватися в рецесію. - коментує ситуацію Світлана Рекрут, начальник відділу фінансових проектів "Кредит-рейтинг". - Крім того, відсутність позитивної динаміки в основних секторах економіки виглядає ще тривожнішою, враховуючи низьку базу порівняння минулого року. Відсутність поліпшення у фундаментальних чинниках як на зовнішніх, так і внутрішньому ринках, дозволять з високою ймовірністю припустити, що негативні тенденції в економіці збережуться і в останніх двох місяцях року а промислове виробництво за результатами року продемонструє падіння як мінімум на 4,0% р/р.

Також, зважаючи на подальше уповільнення зростання роздрібного товарообігу (індикатор внутрішнього попиту), який на сьогодні є чи не єдиним драйвером зростання економіки, швидше за все українська економіка в четвертому кварталі знову продемонструє негативну динаміку, що не дозволить річному показнику ВВП вийти навіть на нульове зростання. Таким чином, зараз, ми зберігаємо свій прогноз динаміки ВВП на рівні -0,5% р/р в 2013 році, проте не виключаємо більш песимістичних результатів на кінець року.

Для отримання детальнішої інформації, а також з питань замовлення ексклюзивних аналітичних продуктів агентства звертайтеся, будь ласка:
PR-менеджер Роман Бураковський, (044) 490-25-50
R.Burakovsky@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути