Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

11.01.2008

ВАТ «СЕБ Банк» визначено кредитний рейтинг uaАА-

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaАА- ВАТ "СЕБ Банк" (м. Київ). У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ВАТ "СЕБ Банк" за 2002-2006 рр. та І півріччя 2007 р., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • власником банку є АВ Skandіnavіska Enskіlda Banken, що має значний досвід діяльності на фінансовому ринку (група "SEB" є однією з провідних фінансових груп Північної Європи, обслуговує понад 400 тисяч корпоративних клієнтів та 5 млн. фізичних осіб; загальні активи групи на кінець ІІІ кварталу 2007 р. перевищили 341 млрд. дол. США);
  • виважена кредитна політика банку та ефективна система управління ризиками забезпечують добру якість кредитного портфеля.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • концентрація кредитного портфеля за основними позичальниками та спрямованість на кредитування підприємств торгівлі разом з незначним рівнем резервування за кредитними операціями може негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію банку;
  • стабільно низькі значення показників ефективності діяльності та значний рівень загальних адміністративних витрат;
  • недостатній рівень розвитку регіональної мережі ускладнює можливості банку конкурувати з іншими банками, які позиціонують себе як системні та універсальні.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Інформаційно-аналітичний департамент, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
info@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути