Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

14.01.2008

ВАТ КБ «ПІВДЕНКОМБАНК» визначено кредитний рейтинг uaВВВ-

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaВВВ- ВАТ КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" (м. Донецьк) та запланованому випуску іменних відсоткових облігацій (серія А) на суму 40 млн. грн. терміном обігу 3 роки. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ВАТ КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" за 2002-2006 рр. та 9 місяців 2007 р., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • високі показники ефективності діяльності, зокрема станом на 01.10.2007 р. рентабельність активів перевищує 2%, коефіцієнт ефективності діяльності складає близько 160%;
  • збалансованість активів та пасивів за строками до погашення.
  • більшість фінансових показників, що характеризують основні аспекти діяльності банку, перебувають на прийнятному для банківської системи рівні.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • концентрація кредитного портфеля за основними позичальниками (на 20 найбільших позичальників припадає 275% капіталу І рівня), що разом з незначним рівнем резервування за кредитними операціями може негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію банку;
  • концентрація ресурсної бази та обмежені можливості щодо залучення клієнтів зумовлюють залежність банку від фінансового стану невеликого числа його клієнтів та підвищують ризик ліквідності;
  • збиткова діяльність за результатами 2003 р. та значна питома вага інших операційних доходів протягом тривалого періоду діяльності.
  • відсутність формалізованої стратегії розвитку;
  • ризик втрати ринкової позиції банку за умов подальшого збільшення присутності великих системних банків на українському фінансовому ринку.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Інформаційно-аналітичний департамент, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
info@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути