Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

20.02.2009

АСТОВ «Южная-Холдінг» визначено кредитний рейтинг uaВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу позичальника uaВВ Агропромисловому сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "Южная-Холдінг" (с. Перове, АР Крим) та випуску іменних відсоткових облігацій (серія А) на суму 130 млн. грн. терміном обігу 5 років. Основним напрямом діяльності компанії є виробництво курячих яєць. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність АСТОВ "Южная-Холдінг" за 2003-2007 рр., а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою, ніж достатня, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • стійкі ринкові позиції групи "Авангард", до складу якої входить підприємство;
  • зростання у 2007 р., порівняно з 2006 р., чистого обсягу продажів групи "Авангард" у 7,8 рази, до 127,4 млн. дол. США, та показника EBITDA у 7,1 рази, до 40,7 млн. дол. США, показник рентабельності EBITDA у 2007 р. склав 32%;
  • підприємство входить до групи компаній "Авангард", що дозволяє забезпечити повний цикл виробництва та реалізації продукції.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • боргове навантаження групи компаній "Авангард" (за підсумками 2007 р. чистий борг перевищив показник EBITDA у 5,7 рази), переважна частина майна перебуває у заставі за банківськими кредитами;
  • чутливість діяльності підприємства до змін державної політики в агропромисловому комплексі, а також зростанням конкуренції на ринку яєць.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Катерина Васіна, тел.: (044) 490-25-50
EVasina@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути