Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

20.02.2009

Кредитний рейтинг ТОВ «Караван» внесено до Контрольного списку рейтингів

Сьогодні рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про внесення довгострокового кредитного рейтингу ТОВ "Караван" (м. Київ) та двох випусків іменних відсоткових облігацій (серії А на суму 30 млн. грн. терміном обігу до 06.05.2009 р. та серії С на суму 130 млн. грн. терміном обігу до 27.06.2011 р.) на рівні uaВВВ+ до Контрольного списку рейтингів . Прогнози рейтингів змінено зі стабільного на негативний.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов . Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Внесення кредитних рейтингів до Контрольного списку обумовлено погіршенням ліквідності та платоспроможності компанії. Емітент з затримкою на 13 днів здійснив виплату відсоткового доходу за облігаціями серії А, яка повинна була відбутися 04.02.2009 р.  Негативний вплив на рівень кредитних рейтингів здійснює також зниження ділової активності у сфері організованого роздрібного ритейлу на тлі скорочення споживчого попиту з боку населення України. Перегляд довгострокових кредитних рейтингів боргових інструментів ТОВ "Караван" буде здійснено після отримання річної фінансової звітності та інформації про плани на 2009 рік, у т.ч. відносно грошових коштів компанії, боргової політики та перспектив розвитку.

Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про ймовірні зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу до списку означає, що наразі Агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв'язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено на інтернет-сайті www.credit-rating.ua , а також в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути