Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

02.03.2009

ВАТ «КРЕДОБАНК» визначено кредитний рейтинг uaВВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaВВВ ВАТ "КРЕДОБАНК" (м. Львів) та запланованому випуску іменних відсоткових облігацій (серія С) на суму 75 млн. грн. терміном обігу до 23.02.2014 р. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ВАТ "КРЕДОБАНК" за 2004-2007 рр. та 9 місяців 2008 р., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • наявність підтримки з боку основного власника (одного з найбільших банків Польщі PKO BP S.A.), що дає можливість банку втримувати конкурентні позиції на ринку банківських послуг;
  • диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами;

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • погіршення якості кредитного портфеля та збиткова діяльність у 2008 р.;
  • погіршення показників ліквідності та недостатня збалансованість активів та пасивів за строками до погашення;
  • необхідність удосконалення системи управління ризиками в умовах зростання масштабів діяльності банку;
  • посилення впливу зовнішніх чинників на фінансовий ринок та очікуване зниження ділової активності у окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення платоспроможності основних клієнтів банку та негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію банку.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути