Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

03.03.2009

Агентство «Кредит-Рейтинг» почало визначати рейтинги надійності банківських вкладів

Агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення рейтингів надійності банківських вкладів 73 українським банкам, які наразі є клієнтами агентства й підтримують свої кредитні рейтинги. На відміну від загального кредитного рейтингу банку, який відображує його довгострокову фінансову стійкість, рейтинг надійності депозиту характеризує здатність банку вчасно й у повному обсязі здійснювати виплати за депозитами протягом найближчих 12 місяців. Рейтинг надійності вкладу визначається банку за спеціально розробленою агентством рейтинговою шкалою й характеризує рівень відносної надійності депозиту в цьому банку порівняно з вкладами в інші українські банки.

З 73 банків найвищу оцінку "5" (найвища надійність депозиту) одержали 7 банків, оцінку "4" (висока надійність) мають 6 банків. Найбільша кількість банківських установ (49 банків) за ступенем надійності депозитів було оцінено на "3" (середня надійність), 7 банків одержали оцінку "2" (невисока надійність) і 4 банків - оцінку "1" (низька надійність). Сьогодні агентство публікує список банків, що одержали найвищу оцінку "5": "Банк Кіпру", "Морський транспортний банк", "Піреус Банк", "Сведбанк", "СЕБ Банк", "Універсал Банк", "Ерсте Банк". Інші рейтинги надійності депозитів будуть опубліковані в міру одержання від банків дозволу на їхню публікацію.

Надалі агентство буде підтримувати всі опубліковані рейтинги в актуальному стані, використовуючи інформацію, одержувану від банків у межах договірних відносин з ними. Інформація про поточні рівні рейтингів банківських вкладів буде доступною на сайті агентства. Під час визначення й подальшого моніторингу рейтингів депозитів агентство аналізує поточну ліквідність банку, структуру й концентрацію ресурсної бази, концентрацію та якість активів, збалансованість активів і пасивів за строками до погашення, чутливість банку до несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов, наявність доступу до зовнішніх джерел фінансування й ступінь залежності від них.

Новий вид рейтингів розроблений агентством з метою захисту вкладників банків шляхом підвищення їх інформованості щодо надійності банківських установ. Генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко вважає, що "рейтинги надійності депозитів допоможуть як потенційним вкладникам під час відбору найнадійніших банків, так і тим вкладникам, у яких закінчується термін дії депозитних договорів, для ухвалення рішення щодо доцільності їхньої пролонгації". У рейтинговому агентстві також вважають, що використання рейтингів надійності депозитів допоможе запобігти відтоку коштів з надійних фінансових установ, подолати паніку населення й підвищити загальний рівень довіри до банківської системи України в цілому.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG

Для отримання більш детальної інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути