Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

12.03.2009

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «ЛЕВ» знижено до рівня uaССС

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних цільових облігацій (серії А, В) ТОВ "Лев" (м. Львів) на суму 50,4 млн. грн. терміном обігу до 31.10.2009 р. з рівня uaВ+ до рівня uaССС. Прогноз рейтингу змінено на стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельний. Наразі ТОВ "Лев" реалізує 2 інвестиційно-будівельні проекти у м. Львові. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "Лев" за ІV квартал та 2008 р. у цілому, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна імовірність дефолту.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • досвід емітента у інвестиційно-будівельній сфері: на правах замовника та інвестора зведено житловий будинок у м. Львові загальною площею 2,5 тис. кв. м; ступінь будівельної готовності ще одного будинку по вул. Величковського, 30 (загальною площею 12,3 тис. кв. м) складає 98%;
  • участь у реалізації проекту будівництва житлового будинку по вул. А. Лінкольна, 10 у м. Львові (приміщення в якому мають бути передані за випуском цільових облігацій серій А, В) генпідрядника ТОВ "Міськбудмоноліт", який має досвід зведення 23,3 тис. кв. м житлової нерухомості.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • тимчасове призупиненням проведення будівельних робіт на обєкті будівництва житлового будинку по вул. А. Лінкольна, 10 у м. Львові, який перебуває на початковій стадії;
  • відсутність у емітента досвіду погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • негативні тенденціями на ринку нерухомості;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій повязаних, з будівництвом та, зокрема, із залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути