Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

24.03.2009

Кредитний рейтинг випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підвищено до рівня uaВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу випусків іменних цільових облігацій (серії A-С, H-J, K-M та N-S) ТОВ "Будспецсервіс" (м. Київ) на суму 113,2 млн. грн., 112,1 млн. грн., 121,5 та 169,4 млн. грн. відповідно, термінами обігу до 20.01.2010 р., 20.03.2010 р., 20.05.2010 р. та 20.12.2010 р. відповідно з рівня uaВ- до рівня uaВ. Прогноз рейтингу змінено на позитивний. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельний. Наразі ТОВ "Будспецсервіс" реалізує проект будівництва житлового кварталу з об`єктами соціально-громадського призначення у м. Києві. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "Будспецсервіс" за ІV квартал та 2008 р. загалом, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Позитивний прогноз вказує на можливість підвищення рейтингу протягом року при збереженні позитивних тенденцій і нівелюванні поточних ризиків.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • обсяг фінансування та виконаних робіт за проектом будівництва житлового кварталу з об`єктами соціально-громадського призначення по вул. Професора Підвисоцького в Печерському районі м. Києва (станом на кінець 2008 р. обсяг незавершеного будівництва за проектом склав 339,1 млн. грн., зокрема - 31,8 млн. грн. протягом ІV кварталу 2008 р.);
  • наявність фінансової підтримки, що надає можливість вести роботи за проектом будівництва житлового кварталу по вул. Професора Підвисоцького в Печерському районі м. Києва.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • відсутність у емітента досвіду реалізації інвестиційно-будівельних проектів на правах замовника, а також досвіду погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їхнім власникам;
  • нестабільність показників фінансово-господарської діяльності емітента за підсумками 2004-2008 рр.;
  • негативні тенденції на ринку нерухомості;

неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов`язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути