Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

14.04.2009

Кредитний рейтинг ВАТ «Луцький автомобільний завод» знижено до рівня uaВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ВАТ "Луцький автомобільний завод" (м. Луцьк) та двох випусків іменних відсоткових облігацій серії А на суму 130 млн. грн. терміном обігу до 14.06.2010 р. та серії B на суму 200 млн. грн. терміном обігу до 07.05.2013 г. з рівня uaВВВ+ до рівня uaВВ з прогнозом негативний. Основним напрямом діяльності компанії є крупновузлова та дрібновузлова зборка легкових автомобілів (ВАЗ, Hyundai та KIA), а також виробництво автобусів та вантажних автомобілів.

Зниження кредитних рейтингів зумовлено ростом боргового навантаження підприємства (переважно внаслідок девальвації національної валюти) в умовах значного зниження обсягів виробництва автомобілів у 2009 році через погіршення ситуації в економіці України. Також агентство відмічає значну питому вагу короткострокового боргу, рефінансування якого може бути ускладнено в умовах погіршення ситуації на фінансовому ринку.

Негативний прогноз вказує на очікування агентства щодо подальшого погіршення фінансового стану підприємства внаслідок негативних тенденцій на автомобільному ринку у 2009 році.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою ніж достатня порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Дмитро Мельник, тел.: (044) 490-25-50
DMelnik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути