Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

11.08.2009

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Сіті`ком» знижено до рівня uaВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових облігацій (серія А) ТОВ «Сіті`ком» (м. Київ) на суму 50 млн. грн. терміном обігу 5 років з рівня uaВВ до рівня uaВ. Прогноз рейтингу – негативний. Кредитний рейтинг збережено в Контрольному списку рейтингів. Основним напрямом діяльності компанії є роздрібна торгівля. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «Сіті`ком» за ІІ півріччя та 2008 р. загалом, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про ймовірні зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу до списку означає, що наразі Агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв`язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • емітент входить до складу холдингу Unitrade Group, який має значний досвід роботи на
    ІТ-ринку України.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • впровадження судової справи щодо повернення прав власності, яка суттєво ускладнює виконання ТОВ «Сіті`ком» своїх зобов`язань;
  • боргове навантаження компанії: станом на 31.12.2008 р. співвідношення чистого боргу до EBITDA, розрахованого за останні 12 місяців, склало 3,16 рази, а також висока питома вага короткострокових боргових зобов`язань у загальному обсязі боргу емітента за банківськими кредитами;
  • посилення конкуренції у сегменті роздрібного ритейлу в умовах скорочення доходів населення.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
АКulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути