Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

13.08.2009

ДП «КиАЗ «АВІАНТ» визначено кредитні рейтинги

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaССС (попередній) Державному підприємству «Київський авіаційний завод «АВІАНТ» (м. Київ). Агентство також визначило довгостроковий кредитний рейтинг uaВ (попередній) випуску іменних відсоткових облігацій (серії А, В) ДП «КиАЗ «АВІАНТ» на суму 858 млн. грн. терміном обігу по 26.07.2014р. Прогноз рейтингів – стабільний. Основним напрямом діяльності підприємства є виробництво літаків сімейства «Антонов». Для визначення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ДП «КиАЗ «АВІАНТ» за 2005-2008р. та І квартал 2009 р., а також внутрішню інформацію, надану підприємством у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна імовірність дефолту.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитних рейтингів:

  • стратегічне значення підприємства;
  • гарантія Кабінету Міністрів України щодо забезпечення виконання зобов`язань за облігаційним випуском (погашення номіналу), за умови використання підприємством коштів, залучених від емісії облігацій, на мету, визначену наказом Міністерства промислової політики України від 30.06.2009 р.
    № 438.

Фактори, що обмежують підвищення кредитних рейтингів:

  • порушення термінів виконання низки зобов`язань перед фінансовими установами;
  • значний обсяг короткострокового боргу в умовах ускладненого доступу до кредитних ресурсів;
  • недостатність прогнозних грошових потоків для виплати відсоткового доходу за випуском облігацій.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Олена Кучерява, тел.: (044) 490-25-50
OKucheryava@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути