Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

19.10.2009

ЛСОУ та «Кредит-Рейтинг» підписали Меморандум про стратегічну співпрацю

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підписання Меморандуму про взаєморозуміння та стратегічну співпрацю із Лігою Страхових Організацій України (ЛСОУ).

Згідно з документом, Ліга Страхових Організацій України та агентство "Кредит-Рейтинг" мають намір об’єднати зусилля для створення умов для більш широкого застосування кредитних рейтингів страхових компаній на українському фінансовому ринку. Генеральний директор агентства «Кредит-Рейтинг» вважає, що «використання незалежних рейтингових оцінок дозволить істотно підвищити стандарти розкриття українськими страховиками інформації про свою діяльність, що сприятиме створенню передумов для відродження довіри до найбільш надійних страхових компаній».

У меморандумі, текст якого знаходиться у вільному доступі на сайті рейтингового агентства, наведені можливості використання кредитних рейтингів страховими компаніями – від оцінки контрагентів під час перестрахування на території України до використання рейтингів як підтвердження своєї надійності під час акредитації у банках, участі у тендерах на страхові послуги або страхових пулах. Сторони також мають намір сприяти більш широкому використанню рейтингів надійності страхових компаній населенням.

Меморандум також вказує на можливість використання кредитних рейтингів Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України для отримання додаткової інформації від незалежного джерела відносно прогнозованого фінансового стану страховика для можливого прийняття рішень щодо заходів превентивного реагування в інтересах клієнтів страхових компаній.

Агентство «Кредит-Рейтинг» - лідер на ринку рейтингових послуг в Україні, як в сегменті добровільних рейтингів, так і рейтингів, отримання яких пов’язано із виконанням регуляторних норм. Агентство першим розпочало визначення кредитних рейтингів українським страховим компаніям – перший рейтинг було визначено у 2003 році СК «Кредо-Класик». До теперішнього часу рейтинговими послугами агентства скористалися більш ніж 10 страхових компаній.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути