Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

09.11.2010

«Кредит-Рейтинг»: рейтингова оцінка облігаційних випусків є обов’язковою

Агентство «Кредит-Рейтинг» у зв'язку з неодноразовими питаннями відносно обов'язковості рейтингової оцінки облігаційних та іпотечних випусків звертає увагу, що згідно Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» (стаття 41), рейтинговій оцінці підлягають всі види емісійних цінних паперів, окрім акцій, цінних паперів, емітованих державою, Державною іпотечною установою, недиверсифікованими інститутами спільного інвестування.

Прийняте Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку рішення від 16 жовтня 2009 року № 1057 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку», стосується удосконалення порядку реєстрації випусків цінних паперів і не відміняє обов'язковість рейтингової оцінки. Як роз'яснила начальник відділу фінансових інструментів ринку цінних паперів Департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР Оксана Войтова на круглому столі «Регулювання ринку рейтингових послуг: що потрібно змінити?», який відбувся 27 жовтня:"...рішенням Комісії емітенти не звільняються від отримання рейтингу рейтингового агентства. Вони зобов'язані це робити згідно із законом, але вони звільняються від цього на момент подачі документів. Можуть це зробити паралельно, пізніше, але зобов'язані це зробити". Зміни нормативної бази ДКЦПФР слід розглядати як заходи по забезпеченню більш швидкого доступу емітентів облігацій на ринки капіталу, при збереженні обов'язкового інформування потенційних інвесторів про ризики вкладень в облігації з використанням кредитних рейтингів.

У Положеннях ДКЦПФР зазначено, що в проспектах емісій облігацій підприємств, внутрішніх місцевих позик, іпотечних сертифікатів і сертифікатів фондів операцій з нерухомістю передбачена публікація інформації відносно рівня рейтингової оцінки, дати визначення або оновлення такої рейтингової оцінки і назва рейтингового агентства. Невиконання емітентами вимог Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» і Положення ДКЦПФР відносно розкриття інформації емітентами цінних паперів, в т.ч. рівня рейтингової оцінки, дати визначення або оновлення рейтингу, назви рейтингового агентства, може призвести до притягування таких емітентів до відповідальності, застосування Комісією фінансових санкцій (неодноразове накладення штрафів розміром до 85тис. грн.).

Більш детальний текст коментарю відносно обов'язковості визначення та оновлення кредитних рейтингів емісій облігацій опублікований на сайті рейтингового агентства в розділі «Нормативна база».

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1109 кредитних рейтингів. Станом на 01.11.2010 р. рейтинг-лист агентства включає 616кредитних рейтингів: 459 в корпоративному, 103 у фінансовому і 54 в муніципальному секторах.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання більш детальної інформації:
Юридичний департамент, О
рина Бойко, тел.: (044) 490-25-50
a.boyko@credit-rating.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути