Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Аналітика

Аналітика

16.05.2013

Економічний розвиток України (квітень 2013 р.). Ріст відкладається

Пропонуємо Вашій увазі регулярний аналітичний огляд економіки України, підготовлений фахівцями рейтингового агентства "Кредит-рейтинг". У матеріалі проаналізовані основні тренди і показники реального сектора економіки України, інфляційні процеси та індекс споживчих цін, стан зовнішніх рахунків і золотовалютних резервів, грошові ринки.

Українська економіка за підсумками першого кварталу 2013 року виглядає таким чином:

  • У 1К13 ВВП України знизився на 1.3% р/р, ставши третім кварталом поспіль, коли українська економіка демонструє спад. Слабкий зовнішній попит і низькі капітальні інвестиції - головні причини падіння. Ми знижуємо свій прогноз зростання валового внутрішнього продукту на 2013 рік до 0.0% р/р.
  • Промислове виробництво у березні скоротилася на 5.2% р/р, падіння першого кварталу 2013 склало 5.0% р/р. Будівельний сектор скоротився на 28.5% р/р, вантажоперевезення на 9.8% р/р.
  • Роздрібний товарообіг і сільське господарство залишаються основним позитивом української економіки, продемонструвавши в 1К13 зростання на 10.8% р/р і 5.8% р/р, відповідно.
  • У березні-квітні знову зафіксована дефляція - 0.8% р/р і 0% в місячному вираженні. Ми знижуємо свій прогноз зростання індексу споживчих цін в Україні на 2013 рік до 4.5% гру/гру.
  • У березні платіжний баланс зведений з профіцитом (+126 млн. дол. США)    завдяки валютним надходженням по фінансовому рахунку. Дефіцит рахунку поточних операцій (- 1.0 млрд. дол. США) збільшився на 47% р/р.
  • В квітні - першій половині травня курс гривни до долара відносно стабільний (8.12-8.14 грн/дол. США). Гривнева ліквідність на високому рівні (22-23 млрд. грн).
  • Вільна гривня і низькі девальваційні очікування сприяли успішному розміщенню Міністерством фінансів ОВДП на суму 8.6 млрд. грн в квітні. Сумарно за перші чотири місяці року Мінфін виконав 37% річного плану по внутрішніх запозиченнях.

Подробиці і прогнози читайте в повній версії огляду.

Детальніше...

Галина Вінник
Начальник отдела рейтингов финансовых организаций
Оксана Пугачова
Старший финансовый аналитик
Світлана Рекрут
Начальник отдела финансовых проектов
Олексій Чорноротов
Начальник отдела корпоративных рейтингов

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути