Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

03.11.2008

Прийняття антикризових законів – ще не вихід з кризи

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" вважає, що прийняті парламентом антикризові закони можуть сприяти зміцненню вітчизняної економіки, але не є панацеєю. На думку генерального директора агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслава Дубка, ці законопроекти дозволять зняти напругу в окремих секторах економіки і мають стати важливим кроком на шляху отримання кредитів МВФ.

Для виходу з кризи необхідним є комплексний підхід до оцінки ситуації, визначення пріоритетних напрямів розвитку у найближчій і середньостроковій перспективі, проведення низки заходів, спрямованих на підтримку і стимулювання росту у найважливіших напрямах. Зокрема, має йтися не лише про фінансовий сектор, але й про експортоорієнтовану промисловість, будівельну сферу, сільське господарство, тобто про ті галузі, які формують основну частину ВВП і є системоутворюючими і конкурентоспроможними. За умови координації дій президента, уряду і парламенту можна сподіватися досягнення позитивного результату наступного року.

У той же час, нинішня ситуація у вітчизняній економіці  залишається досить нестабільною. Тому рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" не виключає, що найближчим часом буде здійснено зниження кредитних рейтингів підприємств, представлених в окремих галузях народногосподарського комплексу. Основними причинами можуть стати як погіршення кон`юнктури ринку, так і проблеми з ліквідністю, котрі найбільше проявлятимуться в окремих сегментах.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути