Кредитний рейтинг ПАТ «БАНК ВОСТОК» підвищено до рівня uaAАА Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

08.12.2008

Нова ініціатива агентства «Кредит-Рейтинг» спрямована на зменшення негативного впливу кризи

З метою зменшення впливу кризи на учасників фінансового ринку рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" виступає з ініціативою щодо присвоєння та подальшої публікації кредитних рейтингів позичальників усім вітчизняним компаніям, які вже мають рейтинги облігацій.

Криза в економіці України породила одне з найнебезпечніших явищ - недовіру між учасниками фінансового ринку. Сьогодні, навіть за наявності вільних фінансових ресурсів, важко прийняти рішення, куди, в яку сферу, в яке підприємство їх вкладати. Кредитний рейтинг позичальника є одним із не багатьох на сьогодні інструментів, який досить чітко вказує на імовірність виконання зобовязань з боку підприємства. Ознайомитися з такою оцінкою безкоштовно може кожний бажаючий на інтернет-сайті рейтингового агентства та в його друкованому виданні.

Тому, враховуючи, що потреба інвесторів і кредиторів в оцінці ризиків роботи зі своїми контрагентами значно зросла в умовах кризи, агентство "Кредит-Рейтинг" в рамках робіт з моніторингу кредитних рейтингів випусків облігацій проаналізувало фундаментальні чинники, що впливають на загальну кредитоспроможність підприємств-емітентів облігацій, і зробило висновки про рівень їх загальних кредитних рейтингів як позичальників. Протягом грудня 2008 року агентство "Кредит-Рейтинг" на безоплатній основі сформує і опублікує для використання всіма учасниками фінансового ринку України списки кредитних рейтингів українських позичальників. Політика агентства також включає подальшу підтримку двох рейтингів (позичальника і облігацій) за вартістю підтримки одного рейтингу.

Сьогодні агентство публікує рейтинги замовників, що визначені компаніям, які здійснюють свою діяльність у сфері АПК.

 

Контрагент (позичальник)

Кредитний рейтинг

Прогноз рейтингу

Авангард, ЗАТ

uaBB

Стабільний

Агро, ПП.

uaBB

Негативний

Агроекопродукт, ЗАТ

uaA

Негативний

Галичина, ЗАТ

uaBBB

Негативний

Галнафтохім, ЗАТ

uaBBB

Стабільний

Ковельмолоко, ВАТ

uaBB

Стабільний

АК "Комбінат "Придніпровський", ВАТ

uaBBB

Стабільний

Украгро НПК, ЗАТ

uaBBB-

Стабільний

Укртехнофос, ТОВ

uaBBB-

Стабільний

Шевченка, СТОВ

uaA

Негативний


 
Інформація про всі визначені кредитні рейтинги позичальників постійно доступна на інтернет-сайті агентства, а також на спеціальних сторінках агентства в інформаційних системах BLOOMBERG і REUTERS. Окрім цього, на сайті будуть у вільному доступі представлені рейтингові звіти, що супроводжують кожен кредитний рейтинг позичальника.

Агентство "Кредит-Рейтинг" висловлює впевненість, що використання учасниками фінансового ринку інформації про кредитні рейтинги українських підприємств допоможе пом'якшити кризу за рахунок забезпечення подальшого кредитування підприємств, що демонструють достатній рівень кредитоспроможності.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути