Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Прес-конференції

Прес-конференції

25.06.2010

Кредитний рейтинг – імідж або інструмент управління бізнесом

За підтримки рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" в Києві відбувся круглий стіл на тему: «Кредитний рейтинг – імідж або інструмент управління бізнесом?» Медіа-спонсором виступили інформаційне агентство ЛігаБізнесІнформ, «Інвестгазета», газета «Діло», ТРК «Ера» – програма «Рейтингова панорама» і інтернет-журнал Expert. У заході взяли участь представники провідних банків – ПУМБа, Укрсиббанку, Фінанси і Кредит, ВТБ, Ерсте, Універсал Банку, Ощадбанку Росії, СЕБ, Актив Банку, ЕРДЕ Банку, Укргазпромбанку, ПІН банку, Українського професійного банку, а також радник президента Асоціації Українських Банків Руслан Віксич.

«Мета цього круглого столу – обговорити можливості використання кредитних рейтингів. Важливо розуміти, що це не лише спосіб виділити себе серед учасників фінансового ринку, а й ефективний інструмент для банків при прийнятті рішення про кредитування позичальника», - сказав генеральний директор рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» Станіслав Дубко.

У ході проведення заходу обговорювалися недоліки систем ризик-менеджменту банків, які стали причиною низької якості кредитних портфелів, а також можливості використання банками кредитних рейтингів для оцінки ризиків при кредитуванні підприємств.

На думку начальника управління корпоративного фінансування ПУМБ Сергія Ануфрієнко: «Нам потрібні нові правила гри. Прийшов час глибокого фінансового аналізу позичальника, нам недостатньо лише застави і бізнес-плану, потрібно звертати увагу і на репутацію, і на відгуки про позичальника, а також його кредитні рейтинги. Йдеться про формування цивілізованих відносин, розвиток фінансової культури в горизонталі позичальник - кредитор».

Про необхідність підвищення прозорості на фінансовому ринку заявила і голова правління АТ «ЕРДЕ БАНК» Наталія Оніцева: «Необхідно з чистого аркуша переписати відносини з клієнтами, оскільки швидше не криза ліквідності, а криза довіри зруйнувала всі позитивні напрацювання банків. Ми як банк прагнемо бути максимально відкритими і зрозумілими, також вважаємо, що і позичальник повинен робити все можливе в цьому напрямку. На мій погляд, кредитний рейтинг позичальника – це інструмент, який дозволить збудувати наші стосунки з позичальниками на високому рівні прозорості».

Про своє бачення можливостей використання кредитних рейтингів поділився на круглому столі директор казначейства Універсал Банку Сергій Пономаренко. На його думку, здобуття кредитного рейтингу – це дуже важливий інформаційний привід для банку, який можна з успіхом використовувати для комунікації з клієнтами, встановлення і розвитку стосунків з громадськістю. «Високі інвестиційні кредитні рейтинги – це хороша можливість виділити свій бізнес на тлі конкурентів. В наші дні незалежна експертна оцінка дозволяє клієнтові оцінити банк і зробити свій вибір. А для банку це хороший спосіб залучити грошові ресурси».

За результатами круглого столу його учасники прийшли до висновку про необхідність внесення змін до нормативно-правової бази НБУ для використання кредитних рейтингів не лише міжнародних, але і національних рейтингових агентств при визначенні резервних вимог за активними операціями банків.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Департамент по зв’язкам із громадськістю, Аркадій Поляк, тел.: (044) 490-25-50
APolyak@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути