Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

15.09.2008

Запланованому випуску облігацій ТОВ «Град Інвест» визначено кредитний рейтинг uaB

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaB запланованому випуску іменних цільових облігацій (серії А-С) ТОВ "Град Інвест" (м. Київ) на суму 264,2 млн. грн. терміном обігу 3,5 роки. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельна. Наразі ТОВ "Град Інвест" реалізує проект будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими торговельними приміщеннями, закладами громадського харчування та підземною автостоянкою у м. Києві. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "Град Інвест" за 2005-2007 рр. та І півріччя 2008 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • участь в проекті будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими торговельними приміщеннями, закладами громадського харчування та підземною автостоянкою по вул. М. Островського, 40 у м. Києві (приміщення в якому мають бути передані за запланованим випуском облігацій) генпідрядника ЗАТ "Київська будівельна компанія "Київбудком", яке має значний досвід діяльності в будівельній сфері.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • відсутність у емітента досвіду реалізації інвестиційно-будівельних проектів, а також погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • значне перевищення обсягу запланованого випуску облігацій (264,2 млн. грн.) над активами (13,5 млн. грн.) та власним капіталом емітента (2,3 млн. грн.) станом на 30.06.2008 р.;
  • початкова стадія реалізації проекту будівництва житлово-офісного комплексу в м. Києві;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов`язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Олена Кучерява, тел.: (044) 490-25-50
EKucheryavaya@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути