Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

11.03.2009

Кредитні рейтинги ВАТ «Кіровоградобленерго», ВАТ «ЕК «Севастопольенерго» та ВАТ «ЕК «Житомиробленерго» внесено до Контрольного списку рейтингів

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про внесення до Контрольного списку рейтингів з прогнозом негативний довгострокових кредитних рейтингів ВАТ "Кіровоградобленерго" та двох випусків відсоткових облігацій (серії А и В) на загальну суму 125 млн. грн. (кредитні рейтинги uaBBB); ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" та двох випусків відсоткових облігацій (серії А и В) на загальну суму 110 млн. грн. (кредитні рейтинги uaBBB+); а також випуску відсоткових облігацій (серія В) ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" на суму 100 млн. грн. (кредитний рейтинг uaBBB).

Внесення в Контрольний список викликано невизначеністю щодо умов домовленостей з інвесторами про реструктуризацію заборгованостей за пред`явленими 02.03.2009 р. до оферти відсотковими облігаціями ВАТ "Кіровоградобленерго" (серія В), ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" (серія В) і ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (серія В). Поручителем за всіма трьома випусками облігацій виступає ВАТ "Готель "Прем`єр Палац".

Прогноз негативний означає, що у випадку недосягнення домовленостей з інвесторами відносно реструктуризації заборгованостей за пред`явленими 02.03.2009 р. до оферти відсотковими облігаціями ВАТ "Кіровоградобленерго" (серія В), ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" (серія В) і ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (серія В) кредитні рейтинги можуть бути знижені.

Виключення кредитних рейтингів з Контрольного списку та їхній подальший перегляд прямо залежить від умов досягнутих домовленостей із власниками облігацій і своєчасності виконання взятих на себе зобов`язань у подальшому.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу щодо основних категорій (рівнів).

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про можливі зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу в список означає, що наразі Агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв`язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Дмитро Мельник , тел.: (044) 490-25-50
DMelnik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути