Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

29.09.2009

Кредитні рейтинги ЗАТ «Галнафтохім» знижено до рівня uaВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокових кредитних рейтингів ЗАТ «Галнафтохім» (м.Львів) та випуску іменних відсоткових облігацій (серія С)на суму 30 млн. грн. терміном обігу 5 років з рівня uaВВВ до рівня uaВВ. Прогноз рейтингів змінено зі стабільного на негативний. Рейтинги також внесено до Контрольного списку рейтингів. Основним напрямом діяльності компанії є торгівля мінеральними добривами. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ЗАТ «Галнафтохім» за 2008 р. та І півріччя 2009 р., а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою, ніж достатня, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про можливі зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу в список означає, що наразі агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв'язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • стійкі ринкові позиції підприємства в Західному регіоні України;
  • зростання у Іпівріччі 2009р., порівняно з Іпівріччям 2008р., основних показників фінансово-господарської діяльності, зокрема: чистого обсягу продажів на 15,7%, до 203,6млн.грн., та операційного прибутку – на 3,8%, до 14,5млн.грн.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • погіршення ліквідності компанії, що призвело до несвоєчасних виплат за облігаційним випуском серіїС;
  • значна частина майна перебуває у заставі за банківськими кредитами;
  • зменшення попиту на мінеральні добрива в умовах кризових явищ в економіці України;
  • низькі вхідні бар’єри у сфері торгівлі мінеральними добривами.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Катерина Васіна, тел.: (044) 490-25-50
EVasina@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути