Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

24.11.2009

Старт проекту: Рейтинг «ТОП-100. Лідери бізнесу України»

Українська Інвестиційна Газета (видавець рейтингу «ТОП-100» з 1998 року) та рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» починають спільну діяльність у складанні інформаційно-аналітичних рейтингів.
У планах компаній спільний випуск проектів з широким спектром інформації, ренкінгів і рейтингів, що аналізують діяльність підприємств і менеджерів на різних ринках.

Вже зараз ведеться робота над випуском «ТОП-100. Лідери бізнесу України». Основна мета проекту – показати розвиток української економіки за останні десять років.

Нинішня криза підвела деякий підсумок десятиліття бурхливого економічного зростання й дає можливість оцінити, що зроблено за цей час – від кризи 1998 року до кризи 2009. Саме цей період і є базою для аналізу й розуміння шляхів виходу з кризи. Назва дослідження: «Україна: 10 років розвитку». Дослідження буде представлено у вигляді журналу, а також аналітичних матеріалів в Інтернет-ресурсах.

Основні рейтинги журналу: 100 компаній за валовим виторгом, 100 кращих компаній за прибутком, 100 компаній за обсягами експорту/імпорту, найбільші компанії за капітальними інвестиціями. У блоці «Галузі і ринки» провідні аналітики відстежать зміни в 25 галузях промисловості, виділять головні фактори розвитку й розміщення сил в окремих галузях промисловості. А саме: металургія, машинобудування, енергетика, хімія, вуглевидобувна й трубна промисловості, автомобілебудування, транспорт, будівництво й нерухомість, високі технології, алкогольна, виноробна й пивобезалкогольна, харчова і фармацевтична промисловості.

За словами видавця, генерального директора «Української Інвестиційної Газети» Ігоря Ляшенка: «Унікальність рейтингу полягає в тому, що ми аналізуємо, з яким же багажем вийшла українська економіка, бізнес, найбільші компанії з 10-літнього циклу зростання. Це той багаж, з яким економіка країни стартує на новому витку підйому. Це вже не буде той нуль або навіть мінус, з яким виходили з кризи в 1998. Це серйозна база. Але що найважливіше, за цей період уже сформувалася еліта українського бізнесу – лідери ринків і галузей. Вона почуває впевненість у своїх ринкових позиціях, дивиться далеко вперед у завтрашній день, відповідальна перед народом, країною, своїми багатотисячними трудовими колективами».

Як сказав генеральний директор агентства «Кредит-Рейтинг» Станіслав Дубко: «Накопичений агентством «Кредит-Рейтинг» досвід оцінки кредитоспроможності підприємств різних галузей промисловості України дозволить забезпечити аналіз усього 10-літнього періоду розвитку економіки України. Це й стало основою спільного проекту агентства й «Української Інвестиційної Газети».

Довідка:
ТОВ «Українська Інвестиційна Газета» з'явилася на ринку видавничого бізнесу 15 років тому. Під керівництвом Ігоря Ляшенка були створені й видавалися: «Українська Інвестиційна Газета» («Інвестгазета», перший номер щотижневика вийшов 30 травня 1995року); рейтинговий журнал «ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України», щоденна газета «ДЕЛО», журнал «Маркетинг Медіа Ревью», «Логістика», «Комунальне господарство», «Компанії України», журнал «АвтоДело», низка інших спеціалізованих і регіональних видань.

Агентство «Кредит-Рейтинг» – перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в незалежному оцінюванні кредитоспроможності суб'єктів запозичень із визначенням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. З 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів України.
З 2004 року «Кредит-Рейтинг» є вповноваженим агентством Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України для визначення кредитних рейтингів суб'єктам господарювання, галузям економіки й регіонам. З 2007 року агентство надає послуги у визначенні рейтингів корпоративного управління. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство визначило 1064 рейтинги, у тому числі 834 українським компаніям, 170 фінансовим установам і 60 містам і їхнім борговим інструментам, 1 рейтинг корпоративного управління, 78 рейтингів надійності депозитів українських банків 1 рейтинг надійності страхових компаній.

Для одержання докладної інформації:

Тетяна Ляшенко,
tanya.lyashenko@gorizontmedia.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути