Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

26.01.2010

ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» визначено кредитні рейтинги

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaССС ТОВ«Інвестиційно-будівельна група» (м. Київ). Агентство також визначило довгостроковий кредитний рейтинг uaВ- запланованому випуску іменних цільових облігацій (серії В, С) ТОВ«Інвестиційно-будівельна група» (м. Київ) на суму 16 млн. грн. терміном обігу до 30.11.2011р. Прогноз рейтингів – стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельний. Наразі компанія реалізує проект будівництва житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом у м.Києві. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ«Інвестиційно-будівельна група» за 2004-2008рр. та 9 місяців 2009 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна імовірність дефолту.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу щодо основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують кредитний рейтинг ТОВ «Інвестиційно-будівельна група»:

  • фінансова підтримка від нерезидента.

Фактори, що обмежують кредитний рейтинг ТОВ «Інвестиційно-будівельна група»:

  • високе боргове навантаження;
  • інформаційна закритість та непрозорість;
  • відсутність досвіду інвестиційно-будівельної діяльності;
  • негативні тенденції на ринку нерухомості України.

Фактори, що підтримують кредитний рейтинг боргового інструменту ТОВ«Інвестиційно-будівельна група»:

  • фінансова підтримка від нерезидента;
  • обсяг здійснених емітентом інвестицій у реалізацію проекту будівництва житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом по вул. Гончара, 17-23 у м.Києві (обсяг незавершеного будівництва станом на 30.09.2009 р. склав 72,1 млн.грн.; приріст за ІІІ квартал 2009 р. – 8,5 млн.грн.), приміщення в якому мають бути передані за запланованим випуском цільових облігацій.

Фактори, що обмежують кредитний рейтинг боргового інструменту ТОВ«Інвестиційно-будівельна група»:

  • перебування у заставі за банківською позикою майнових прав на приміщення в житловому комплексі по вул.Гончара, 17-23 у м.Києві;
  • відсутність в емітента досвіду реалізації інвестиційно-будівельних проектів, а також погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • інформаційна закритість та непрозорість;
  • негативні тенденції на ринку нерухомості України;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов’язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути