Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

09.02.2010

Агентство «Кредит-Рейтинг» вступить до Європейської асоціації рейтингових агентств

Сьогодні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» заявило про намір вступити до Європейської асоціації рейтингових агентств (European Association of Credit Rating Agencies - EACRA). Основною метою вступу є забезпечення переносу європейських принципів регулювання рейтингових агентств на український фінансовий ринок.

Європейська асоціація рейтингових агентств була створена у 2009 році зі штаб-квартирою у Парижі (Франція) для просування інтересів європейських рейтингових агентств, забезпечення росту їх долі на національних ринках рейтингових послуг та зниження залежності європейських фінансових ринків від трійки міжнародних агентств (Standard & Poor’s, Moody’s и Fitch). Асоціація також має намір забезпечувати ефективний діалог європейських рейтингових агентств з регуляторами фінансових ринків Євросоюзу та сприяти обміну досвідом між агентствами.

Поштовхом до створення EACRA було прийняття Європарламентом 16 вересня 2009 року Закону №1060/2009 про рейтингові агентства, що передбачає прямі регуляторні норми відносно використання кредитних рейтингів для регулювання фінансових ринків та вимоги до агентств, які визначають такі рейтинги. Відповідно до Закону з 7 грудня 2010 року в Євросоюзі з метою регулювання можуть використовуватися тільки кредитні рейтинги, які визначені агентствами, що пройшли спеціальну процедуру реєстрації в Євросоюзі.

Наприкінці січня у Відні (Австрія) генеральний директор агентства «Кредит-Рейтинг» Станіслав Дубко разом із керівниками рейтингових агентств Германії, Іспанії, Італії, Португалії та Словаччини прийняв участь у робочій зустрічі EACRA, на якій обговорювалися принципи гармонізації рейтингових процедур, методологій і шкал для забезпечення універсального використання національних кредитних рейтингів європейськими інвесторами.

Генеральний директор агентства «Кредит-Рейтинг» зазначив, що «вступ до Європейської асоціації рейтингових агентств дозволить нам не тільки ефективно обмінюватися досвідом з європейськими колегами, але й забезпечить визнання та використання наших рейтингових оцінок інвесторами у країнах Євросоюзу, що позитивно відобразиться на інвестиційному кліматі в Україні». Агентство «Кредит-Рейтинг» також розраховує на те, що подальше законодавче регулювання ринку рейтингових послуг в Україні будуватиметься відповідно до норм, що застосовуються в Євросоюзі.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство визначило 1073 рейтинги, у тому числі 838 українським компаніям, 174 фінансовим установам і 61 місту та їх борговим інструментам, а також 1 рейтинг корпоративного управління, 80 рейтингів надійності депозитів та 1 рейтинг надійності страхової компанії

У березні 2009 року у Мінську було зареєстровано білоруське рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг". Створення дочірнього підприємства у Білорусії – перший крок в рамках глобальної стратегії рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», що спрямована на перетворення національного рейтингового агентства в регіональне.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути