Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

28.09.2010

Визначені найбільш клієнтоорієнтовані компанії у сфері автострахування

Рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» було підведено підсумки дослідження «Найбільш клієнтоорієнтовані компанії у сфері автострахування», яке проводилося з метою підвищення проінформованості потенційних страхувальників про найбільш типові умови страхових договорів для полегшення процесу вибору страхової компанії. За результатами був створений ренкінг клієнтоорієнтованості та визначені компанії, які пропонують найбільш вигідні для страхувальників умови.

В процесі дослідження було проаналізовано страхові продукти 21 ризикової компанії. Збір інформації для порівняння умов страхових продуктів різних компаній проводився за допомогою анкетування страховиків, які висловили готовність взяти участь у дослідженні. Достовірність отриманої інформації перевірялася шляхом зіставлення її з даними відкритих джерел, а також за допомогою аналізу умов страхування, які пропонуються компаніями потенційним страхувальникам в процесі проведення попередніх переговорів.

Найбільш клієнтоорієнтованими компаніями у сфері автострахування виявилися: «Українська страхова група» (1-я позиція), СК «Універсальна» (2-я позиція) і страхове товариство «Іллічівське» (3-я позиція). Ці компанії характеризуються середнім рівнем тарифів і невеликою кількістю виключень і обмежень за виплатами та мають досить демократичну процедуру врегулювання збитків.

За результатами проведеного дослідження можна зробити наступний висновок: тарифи по автострахуванню в більшості компаній знаходяться приблизно на однаковому рівні та умови страхування відрізняються в основному кількістю виключень і особливостями процедури виплати страхового відшкодування. Найбільш типовими виключеннями для умов автострахування є: передача автомобіля в оренду, використання його як таксі або для навчання водінню, експлуатація автомобіля в аварійному стані, водіння в стані алкогольного сп'яніння, установка додаткового обладнання, що порушує правила пожежної безпеки. При цьому порушення правил руху не у всіх компаній розглядається як виняток.

За словами директора Департаменту розвитку методології та перспективних досліджень агентства «Кредит-Рейтинг» Диляри Мустафаєвої, на даний момент у більшості пересічних громадян вибір страхової компанії викликає певні ускладнення. Це пов'язано як з недостатньою прозорістю ринку в цілому, так і з відсутністю у потенційних клієнтів страхових компаній практичного досвіду аналізу умов договорів страхування. При укладенні договору, клієнти орієнтуються в основному на тариф і недостатньо уважно вивчають умови страхування. З цієї причини, в процесі дії договору, вони дуже часто не дотримуються всіх умов, при настанні страхової події порушують процедуру врегулювання, а в результаті, при виникненні обґрунтованих проблем із отриманням страхового відшкодування, пред'являють претензії до страхової компанії.

Агентство має намір продовжувати практику аналізу клієнтоорієнтованості страхових компаній і сподівається на збільшення числа учасників дослідження в майбутньому. Це дозволить надавати страхувальникам більш повну інформацію про умови страхування, що існують на ринку, що зрештою сприятиме зміцненню довіри страхувальників і розвитку вітчизняного страхового ринку.

Повні результати дослідження наведені на сайті агентства. Крім даного, агентством було проведено подібні дослідження за такими видами страхування, як: страхування майна, страхування життя та медичне страхування.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. Крім цього, агентство здійснює різноманітні дослідження прозорості учасників фінансового ринку України, а для пересічних споживачів розробило рейтинги надійності банківських вкладів і рейтинги надійності страхових компаній.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Департамент розвитку методології та перспективних досліджень, Диляра Мустафаєва, тел.: (044) 490-25-50
DMustafaeva@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути