Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

19.04.2012

«Кредит-Рейтинг» підтвердив рейтинг випуску облігацій ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» на рівні uaА+

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових облігацій (серія А) ПАТНауково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (м. Київ) на суму 19 млн. грн. терміном обігу до 14.03.2014р. на рівні uaА+. Прогноз рейтингу - стабільний. Основним напрямом діяльності підприємства є виробництво та реалізація готових лікарських засобів. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПАТНауково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» за ІІ півріччя та 2011 р. в цілому, а також внутрішню інформацію, надану підприємством у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки «+» та «-» позначають проміжну категорію (рівень) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільнийпрогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • ринкові позиції емітента – ПАТ НВЦ «БХФЗ» є одним з найбільших вітчизняних виробників медичних препаратів та має широкий асортимент продукції (понад 100найменувань лікарських засобів);
  • збереження високих показників ефективності діяльності протягом останніх років;
  • низьке боргове навантаження підприємства;
  • значний досвід роботи керівного складу ПАТ НВЦ «БХФЗ»;
  • інформаційна відкритість та прозорість діяльності емітента.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • залежність ринку фармацевтичної продукції від державного регулювання та високий рівень конкуренції на ньому;
  • чутливість діяльності підприємства до змін валютних курсів, що пов’язано зі значними обсягами закупівель імпортної сировини та матеріалів.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua 
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50
AChernorotov@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути