Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Аналітика

Аналітика

23.05.2012

Фармацевтичний ринок України: долаючи імпортозалежність

Сьогодні фармацевтичний ринок України є другим за обсягами серед країн СНД (після Росії). Вітчизняний ринок включає: виробництво лікарських засобів і виробів медичного призначення, оптовий і роздрібний продаж продукції через аптечні мережі, спеціалізоване зберігання, а також дистрибуцію.

Протягом останніх років фармацевтичний ринок України в цілому характеризувався високими темпами росту (у середньому на 17-23% щорічно), а також відносно низьким рівнем споживання лікарських засобів на душу населення (витрати на медичні препарати займають 4-5 місце у загальній структурі витрат домогосподарств України). Так, за підсумками 2011 року Україна займає 4 позицію за рівнем витрат на лікарські засоби у розрахунку на душу населення серед країн СНД (після Росії, Білорусі та Казахстану).

Загальний обсяг фармацевтичного ринку України (за цінами виробників) за підсумками 2011 року склав 27,2 млрд. грн., що на 16 в. п. перевищує аналогічний показник 2010 року. При цьому, у натуральному вимірі обсяг ринку становив 1,9 млрд. умовних упаковок, що лише на 0,1-0,3 в. п. перевищує показник 2010 року, тобто основним чинником збільшення ринку у аналізованому періоді є зростання цін на лікарські засоби (с значною інфляційною складовою).


Детальніше...

Олексій Чорноротов
Начальник отдела корпоративных рейтингов

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути