Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Аналітика

Аналітика

29.04.2013

Ринок роздрібної торгівлі України за 2012 рік

Протягом 2006-2008 рр. український ринок роздрібної торгівлі демонстрував високі темпи росту, що було обумовлено низькою насиченістю ринку й підвищенням купівельної спроможності населення (у т. ч. за рахунок активного розвитку споживчого кредитування).

У 2009 році економічна ситуація характеризувалась рецесією у базових галузях, що в свою чергу негативно впливало на ринок роздрібної торгівлі України. Так, спостерігалося істотне скорочення обсягів роздрібного кредитування населення, зниження купівельної спроможності, нестабільність попиту на основні групи товарів продовольчого й непродовольчого сегментів. При цьому непродовольчий рітейл виявився найбільш чутливим до скорочення попиту, тому що реалізація більше ніж 60% продукції здійснювалася через програми споживчого кредитування (переважно побутова техніка, легкові автомобілі тощо).

Протягом 2010-2012 рр. спостерігалось уповільнення темпів скорочення обсягів роздрібного товарообігу в Україні з наступним ростом даного показника відносно 2009 року. Позитивна динаміка була частково зумовлена відновленням ділової та споживчої активності; високими інфляційними очікуваннями населення; збільшенням питомої ваги витрат на товари та послуги у загальній структурі витрат домогосподарств (до 80%); низькою порівняльною базою 2008-2009 рр.

За підсумками 2012 року зростання обсягів обороту роздрібної торгівлі в Україні становило 15,9% (у грошовому вимірі товарообіг збільшився до 804,3 млрд. грн.).

Детальний портрет ринку роздрібної торгівлі України за 2012 рік з аналізом його показників, структури, тенденцій, основних гравців і прогнозами читайте в нашому аналітичному огляді за цим посиланням.

Олексій Чорноротов
Начальник отдела корпоративных рейтингов

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути