Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

22.05.2013

Рейтинг ТОВ «ЕКО» підвищено з рівня uaBB+ до рівня uaBBB

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу ТОВ «ЕКО» (м. Київ) з рівня uaBB+ до рівня uaBBB, а також про підтвердження рейтингу випуску іменних відсоткових облігацій підприємства (серії А, В) на суму 100 млн. грн. на рівні uaBB+. Прогноз рейтингів - стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є роздрібна торгівля товарами продовольчого асортименту через власну торговельну мережу «ЕКО-маркет». При оновленні рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «ЕКО» за ІІ півріччя та 2012 рік загалом в цілому, а також внутрішню інформацію, надану підприємством у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою, ніж достатня, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Знаки «+» та «-» позначають проміжні категорії (рівні) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:

  • стійкі ринкові позиції підприємства: ТОВ «ЕКО» є одним з найбільших національних рітейлерів України;
  • розвиток торговельної мережі ТОВ «ЕКО», яка станом на 01.01.2013 р. налічувала 104 супермаркети (протягом ІІ півріччя 2012 року було відкрито 12 нових супермаркетів);
  • зростання за підсумками 2012 року обсягу отриманого чистого доходу від реалізації основних видів продукції на 28,9%, до 3,1 млрд. грн.

Фактори, що обмежують рівень кредитних рейтингів:

  • високий рівень боргового навантаження підприємства;
  • значна питома вага заборгованості, номінованої в іноземній валюті, у загальному обсязі зобов’язань компанії за банківськими кредитами;
  • посилення конкуренції у сегменті продовольчого рітейлу, а також нестабільні показники розвитку економіки, що обмежує купівельну спроможність населення України.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для отримання більш докладної інформації звертайтесь, будь ласка:
PR-менеджер Роман Бураковский, тел. (044) 490-25-50
R.Burakovsky@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50
AChernorotov@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути