Кредитний рейтинг Мирноградської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «АЛЬТБАНК» підвищено до рівня uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг АТ «УКРАЇНСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ» підтверджено на рівні uaА+ Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА-

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

20.11.2008

Фінансова криза негативно позначиться на ліквідності підприємств сфери роздрібної торгівлі

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" відзначає погіршення ситуації у сфері продуктового і непродуктового мереженого ритейлу внаслідок зниження ліквідності компаній цього сегмента ринку.

Характерною рисою підприємств мереженого ритейлу є екстенсивний розвиток за рахунок позикових коштів, що при зниженні темпів росту роздрібного товарообігу в умовах обмежених можливостей залучення коштів призведе до погіршення ліквідності підприємств сфери роздрібної торгівлі. На підприємства, які спеціалізуються на непродуктовому ритейлі, також негативно вплине скорочення банками споживчого кредитування.

Наступного року торгові мережі спрямують основні зусилля на пошук джерел рефінансування наявних зобовязань, компенсуватимуть брак коштів за рахунок перегляду політики співпраці з постачальниками. Зусилля операторів також будуть спрямовані на покращення ефективності діяльності шляхом скорочення видатків, закриття нерентабельних напрямів, продажу непрофільних активів. Обмежені можливості залучення коштів, а також зниження рентабельності бізнесу можуть також призвести до зміни структури власників низки компаній, які займаються роздрібною діяльністю.

Детальний аналіз тенденцій розвитку ритейлу в Україні (російською мовою)

Рейтингове агентство надає послуги з визначення і оновлення кредитних рейтингів  18 компаніям, які працюють у сфері продуктового і непродуктового мережевого ритейлу. Станом на 19.11.2008 г. рейтингове агентство підтримує в актуальному стані 20 кредитних рейтингів боргових зобовязань мережевих ритейлерів.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Відділ моніторингу рейтингів, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути